Hoe kan ik als ouder adres- en profielgegevens wijzigen binnen Bitcare?

Hoe kan ik als ouder adres- en profielgegevens wijzigen binnen Bitcare?

Om goed te kunnen samenwerken met de ouders is de Ouder Self Service zeer handig. Hiermee kunnen ouders de adres- en persoonlijke gegevens van hun kinderen wijzigen. De administratie van de kinderopvang hoeft deze wijzigingen alleen nog maar goed- of af te keuren. Denk bijvoorbeeld aan een toekomstige adreswijziging. Al deze wijzigingen worden ook opgeslagen bij het kind in het tabje ‘Aanpassingen’ met de datum, naam aanvrager en goedkeurder.

Hieronder kan je lezen hoe je (als ouder) de gegevens kunt wijzigen via de Ouder app (optie 1) en via de website (optie 2) en hoe de verwerking verloopt.

Optie 1: Wijzigingen doorgeven via de Bitcare app voor Ouders

Stap 1
Open de Bitcare Ouder app en log in als je nog niet bent ingelogd.

Stap 2
Druk op de foto van je kind. Een nieuw scherm opent en hier kunt bovenin de witte balk op de naam van je kind drukken. Je bent nu in het persoonlijke profiel van uw kind.

Stap 3
Alle informatie die je zelf kunt wijzigen is te herkennen aan het 'Bijwerken' aan de rechterkant van je beeldscherm. Je kunt de volgende gegevens zelf wijzigen:
  1. Persoonlijke informatie
  2. Adres

Stap 4
Per onderwerp kan je een wijziging doorvoeren. Zodra je de wijziging hebt ingevoerd klik je op 'Volgende'. In dit tabblad wordt aangegeven welke wijzigingen je allemaal hebt ingevoerd. Bij een adreswijziging dien je ook een ingangsdatum in te geven. Als de wijzigingen correct zijn klik je op 'Bevestig' om deze ter goedkeuring te versturen naar de kinderopvang.

Let op: de wijzigingen zijn nooit direct doorgevoerd, omdat deze eerst moeten worden goedgekeurd door een medewerker van het kinderdagverblijf. Bij een toekomstige adreswijziging zal het nieuwe adres pas zichtbaar worden op de dag van de ingangsdatum.

Stap 5
De wijziging wordt aangeboden ter goedkeuring aan het kinderdagverblijf.

Stap 6
Zodra de wijziging is goedgekeurd zie je in het profiel van je kind dat de gegevens zijn aangepast.

Let op: Je krijgt hier als ouder geen melding van.

Optie 2: Wijzigingen doorvoeren via het web

Stap 1
Ga naar app.bitcare.com en log in met je persoonlijke account.

Stap 2
Klik op de naam van je kind. Het profiel van je kind wordt nu geopend.

Stap 3
Alle informatie die je zelf kunt wijzigen is te herkennen aan het potlood aan de rechterkant van het betreffende onderwerp. Je kunt de volgende gegevens zelf wijzigen:
  1. Persoonlijke informatie
  2. Adres

Stap 4
Per onderwerp kan je een of meerdere wijziging(en) doorvoeren. Zodra je de wijziging hebt ingevoerd klik je op 'Volgende'. In dit tabblad wordt aangegeven welke wijzigingen je allemaal hebt ingevoerd. Bij een adreswijziging dien je ook een ingangsdatum in te geven. Als de wijzigingen correct zijn klik je op 'Bevestig' om deze ter goedkeuring te versturen naar de kinderopvang.

Let op: De wijzigingen zijn nooit direct doorgevoerd, omdat deze eerst moeten worden goedgekeurd door een medewerker van het kinderdagverblijf. Bij een toekomstige adreswijziging zal het nieuwe adres pas zichtbaar worden op de dag van de ingangsdatum.

Stap 5
De wijziging wordt aangeboden ter goedkeuring aan het kinderdagverblijf.

Stap 6
Zodra de wijziging is goedgekeurd zie je in het profiel van je kind dat de gegevens zijn aangepast.

Let op: Je krijgt hier als ouder geen melding van.